IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
15:44 | 5 ноември 2014
Обновен: 16:57 | 24 април 2024

Исмет Терзи прави юбилейна изложба

Юбилейна изложба живопис е подредил в Градската художествена галерия във Варна Исмет Терзи.

По материала работи: Юлиян Атанасов
Исмет Терзи прави юбилейна изложба

Юбилейна изложба живопис е подредил в Градската художествена галерия във Варна Исмет Терзи. Тя ще бъде официално открита утре вечер от 18 ч. и е посветена на 60-годишнината на художника.
„Отбелязвам един малко позакъснял юбилей, тъй като съм роден на 1 ноември 1953 г. Но важното е, че все пак изложбата я има. Тя е доста по-различна от нещата, които съм показвал досега. По-абстрактна е, използвал съм смесена техника – има  акрил, маслени бои, акварел“, каза за „Черно море“ художникът. Той показва 18 платна, които могат да бъдат видяни до края на месеца.
Исмет Терзи е роден в с Драгановец, област Търговище, но от 40 г. работи и живее във Варна. Бил е 25 г. художник във „ВиК“, логото на фирмата е по негов проект. Виртуоз е в шрифтовете.
От 2000 г. е член на варненската група на художниците. През 2011 г. става член на Съюза на българските художници. Работи и върху употребявани материали – картон, плат, дърво, кожа, венил и др. Негови творби са притежание на колекционери у нас, в Полша, Турция, САЩ, Финландия и др.

Юлиян Атанасов
 

Коментари

Новини Варна