IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
09:23 | 7 ноември 2014
Обновен: 10:05 | 25 април 2024

Мариус Куркински гостува с нова комедия

Варненската актриса Мария Сапунджиева е в главната роля

По материала работи: Златина Добрева
Сцена от комедията

Двама талантливи актьори със здрава варненска връзка се връщат в морската столица с театрална постановка. Мариус Куркински – този път в ролята на режисьор, представя комедията на хърватския драматург Миро Гавран „Мъжът на жена ми“ с участието на Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Веселин Анчев. Спектакълът, в който има много смях и философски размисли, е в зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 9 ноември от 19 ч.
Мариус Куркински е роден в Нови пазар, но актьорският му път тръгва от варненското театрално студио „Щурче“ на братя Райкови. Там прави първите си стъпки и родената във Варна Мария Сапунджиева.
“Представлението разкрива трудността на съществуването на хората. Показва характери, които животът е очукал с ежедневието си. Все пак някак си успява да избягва изкривената маска и болката. Драматургът е направил така, че човек да не го боли сърцето, въпреки болката”, разкрива режисьорът. Той допълва, че творбата не може да се нарече точно комедия, защото в нея има и кисели, и трагични моменти, но все пак с екипа му са акцентирали върху смешната страна на нещата. По думите му текстът на произведението ги е предразположил към по-забавното представяне на един злободневен проблем, който трови много съвременни двойки, а именно изневярата.
Постановката направи премиерата си в първите месеци на тази година, но като всяко нещо, излязло изпод ума на Куркински, бързо набра популярност.

Коментари

Новини Варна