IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
10:56 | 25 октомври 2017
Обновен: 22:57 | 29 април 2024

Танцова школа от Варна обра аплодисментите на фестивала „Малешево пее и танцува“

Около 300 души участват и са членове на трупата, чийто ръководители са Цветелина и Георги Колеви

По материала работи: Пламен Янков
Танцова школа от Варна обра аплодисментите на фестивала „Малешево пее и танцува“

Танцова школа от Варна обра аплодисментите на фестивала „Малешево пее и танцува“ в село Микрево. Танцьорите от школа „Колеви“ за първи път участват в традиционния събор за народно творчество в община Струмяни. С появата си на сцената обаче омагьосаха пиринската публика и заслужено получиха стотици овации.

 

 

Танцова школа „Колеви” от град Варна е създадена през 2007 г. и тази година е юбилейна за нея. Стотици са минали през залите и са оставили следа с името на школата, която е носител на национални награди за национални танци и опазване на българското народно творчество. 

 

Школата за танци „Колеви” поддържа групи за възрастни, а така също и за деца и е чест участник в културния календар на лятната ни столица Варна. Около 300 души участват и са членове на трупата, чийто ръководители са Цветелина и Георги Колеви. Диапазонът на творчеството им обхваща танци от всички етнографски области на България, но преди всичко танците, с които радват хората са от Варненска област и Добруджа.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна