IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
08:23 | 18 ноември 2014
Обновен: 15:57 | 24 април 2024

Представят в изложба инициативата „Танцуващи около нас“

Експозицията е в подкрепа на Варна – младежка столица 2017

По материала работи: Златина Добрева
Представят в изложба инициативата „Танцуващи около нас“

Експозиция под наслов „Танцуващи около нас“ бе открита официално снощи в галерия „Актив арт“. Тя е съвместна изява на галерията и сдружение „Модус арт“ - една инициатива, която събира младежките танцови формации и младите фотографи на сдружението в едно незабравимо приключение. Идеята е да се представи по един нетрадиционен начин младежката
непринуденост на танцьорите във Варна, като се извадят младежките танцови формации от традиционните им представления и се потопят в алтернативна градска среда. Уловени са различни танцувални стилове – от балет и класически стандартни танци до хип-хоп, стрийт денс, спортна гимнастика, латинотанци, народни танци, брейк и много други. Фотографите от сдружението са заснели красотата на движението, грацията на младостта и чистотата на емоциите. В същото време, представяйки артистите в концептуални контексти и състояния в рамките на Варна и околността, се представя и красотата на града, кандидат за „Европейска младежка столица – 2017“.
В рамките на 5 месеца фотографи и танцьори реализират съвместни пърформънси на знакови и алтернативни места на площада пред Катедралния храм, вълнолома, “Галата”, Фестивалния комплекс, Морската градина, музеи, галерии, местността Побити камъни, Аладжа манастир, различни младежки пространства и др. Така младежите имаха възможност да представят своите умения в две артпосоки – фотографията и танца, като не само се забавляваха, но и обменяха опит помежду си и по младежки непринудено представят своя град като столица на младите таланти.
Инициативата е финансирана от община Варна. Изложбата представя 47 фотографии с формат 100/70 см на 19 фотографи, отпечатани върху канава. Експозицията ще бъде изложена на открито в града през летните месеци на 2015 г.

Коментари

Новини Варна