IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
19:59 | 27 ноември 2014
Обновен: 09:12 | 5 май 2024

Филм за романтици дават на „Киномания 2014“

Фентъзи за романтици ще завъртят утре в програмата на „Киномания 2014“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Филм за романтици дават на „Киномания 2014“


 

Фентъзи за романтици ще завъртят утре в програмата на „Киномания 2014“. От 19 ч в зала 1 на ФКЦ е френско-германската продукция „Красавицата и Звяра“. Филмът на режисьора Кристоф Ган е произведен тази година и е с участието на Леа Сейду, Венсан Касел, Андре Дюсолие, Едуардо Нориега и др.
Сюжетът разказва за разорен търговец, който, след като губи всичките си кораби, се оттегля в провинцията с шестте си деца. По време на снежна буря той попада в магическото царство на Звяра и е осъден на смърт заради опита си да открадне една роза. За да спаси баща си и семейството, Бел решава да заеме мястото му в злокобния замък. Първоначално ужасена от външния му вид, в последствие отвратена от арогантността му, младата жена постепенно открива истинската тайна на Звяра и изрича заветните думи, които ще го спасят от злата магия - обичам те.
В екранизацията на Кристоф Ган известната приказка изглежда по-скоро като фентъзи. А удивителната красота на вълшебното кралство, която просто струи от екрана, сякаш омагьосва зрителя. Всичко това прави филма еднакво подходящ и за малки, и за големи - едно несъмнено визуално удоволствие, което ще ни настрои романтично и празнично-вълшебно в началото на коледния сезон.

Коментари

Новини Варна