IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
14:38 | 27 март 2018
Обновен: 03:38 | 2 май 2024

Бъдещи актьори поканиха варненци в храма на Мелпомена

Флашмоб поздравява минувачи с Международния ден на театъра и раздава награди

По материала работи: Слав Велев
снимки: Пламен Гутинов

Бъдещи актьори поздравиха варненци с Международния ден на театъра и ги приканиха да посещават по-често храма на Мелпомена. Възпитаници на всички театрални школи, водени от актьори на ДТ „Стоян Бъчваров“, дефилираха в пешеходната зона от Сцена Филиал до входа на Морската градина. В този, станал вече традиционен, флашмоб за 27 март, младите театрали носиха плакати на различни постановки,  раздаваха флаери и приканваха хората да заснемат кратки видеа от събитието, както и да ги качват във фейсбук страницата на театъра. Най-добрите 5 видеа получават двойна покана за спектакли на Варненския театър. Флашмобът има 2 издания – първото тръгна в 12.00, второто – в  17.30 от Сцена Филиал.

 

 

"Идеята е да отбележим международния ден на театъра - сподели Ели Пенчева от студио „Театър“, водено от Стоян Радев и Веселина Михалкова. Цял ден поздравяваме нашия театър и анонсираме спектакъла довечера. Който се включи в нашето предизвикателство по улиците на града, ще има награди за него. Събрали сме се от всички театрални школи в града. В новото представление има текст, който призовава да се изключат телевизорите и да се отиде на театър. Това е и нашето послание, отчасти“ – каза още Ели.

 

"Не само младите, но и всички хора трябва по-често да влизат в театъра, за да се пречистят, отбеляза Анна Махмурова от школа „Етюд“ на Гергана Арнаудова и Цветина Петрова. За съжаление в днешно време интересът към театъра е много слаб. Всяко представление е уникално всеки път. Театърът е училище. Дава на младите хора живот, връща в други епохи и светове, а това е прекрасно“ – допълни Анна.

Ели Маринова

Снимки Пламен Гутинов

 

Четете още: Млади астрономи от Варна: Планетата може да изхрани 13,5 млрд. жители

Премиера във Варна навръх Световния ден на театъра (ВИДЕО)

Коментари

Новини Варна