IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Култура
15:32 | 11 декември 2014
Обновен: 15:24 | 5 май 2024

Представят нова книга за деца, илюстрирана от деца

Иван Едрев е събрал в "Слон в камион“ 40 стихотворения, писани през последните 40 г.

По материала работи: Златина Добрева
Представят нова книга за деца, илюстрирана от деца

Най-новата книга с лирика за деца „Слон в камион“ на писателя Иван Едрев ще бъде представена тази събота във Варна. Авторът е събрал на едно място 40 стихотворения, писани през последните 40 години, а илюстрациите са дело на най-малките възпитаници на школата по изкуства „Дедал“.
„Лириката е вдъхновена от игрите на моите деца, когато бяха малки, а сега и от моите внуци и правнуци”, споделя авторът, който през живота си е написал повече от 100 стихотворения за най-малките, но за първи път ги издава в книга. Зад гърба си Иван Едрев има още две издания за възрастни – стихосбирките „Отвъд съня“ и „Не бързай, ден“.  
За „Слон в камион” писателят разкрива, че е очарован от работата на малките художници. Те са успели не само да вникнат в идеите му, но и да ги доразвият така, както никой възрастен не би успял. По образование Иван Едрев е агроном, но през целия си житейски път е следвал страстта си към писането, избирайки професията на журналист. Работил е повече от 35 години като репортер в Радио Варна, вестниците „Народно дело“ и „Земя“.
Представянето на „Слон в камион“ ще бъде на 13 декември (събота) от 17 часа в ателие „Дедал“ на бул. „Съборни“ 24 и ще бъде съпътствано от изложба на илюстрациите, които възпитаниците на школата нарисуваха по стиховете на автора.
„Автори от четири поколения създадоха това произведение за прекрасен подарък, естетическа наслада, духовно удоволствие и много, много радост за малки и големи“, споделя художникът Дарин Сотиров, който е един от инициаторите книгата да бъде илюстрирана с рисунки на децата от школата.
 „Слон в камион“ се разпространява безплатно, а към всяка книга художниците са подготвили и ръчно изрисувани разделители. По желание на автора екземпляри от изданието ще бъдат подарени на варненските детски градини и библиотеки.

Коментари

Новини Варна