IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
16:10 | 25 юни 2018
Обновен: 13:50 | 14 май 2024

170 автори от 32 държави идват за 3-я Международен екслибрис конкурс

Събитието ще се проведе от 8 август до 26 септември в галерия „Ларго”

По материала работи: Слав Велев
170 автори от 32 държави идват за 3-я Международен екслибрис конкурс

Третото издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна, организиран от Арт Галерия Ларго, ще се проведе през месеците август и септември 2018 г. Крайната дата за изпращане на творби беше 20 юни. До момента вече са пристигнали екслибрисите на повече от 170 автора от 32 държави.

 

Журито на конкурса ще се събере в морската столица за своята работа от 20 до 22 юли. Негов председател за втори пореден път е известният български художник доц. Димо Колибаров, който е и преподавател в Катедра Графика на Факултета за изящни изкуства на Националната Художествена Академия, София. Членове на журито са доц. Христо Керин (България), художник, преподавател и Ръководител на Катедра Графика на Факултета за изящни изкуства на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", Велико Търново, Анна Тихонова (Беларус), художник, куратор на екслибрис колекцията на Музея за Модерно изкуство в Минск, Константин Антюхин (Украйна), художник и Димо Миланов, (България), художник и съосновател на конкурса. Артистичен директор на Международен Екслибрис Конкурс Варна е известният български художник и майстор на екслибриса Юлиан Йорданов.

 

Победителят в конкурса и наградените автори ще бъдат обявени официално по време на откриването на изложбата със селектираните творби на 08 август 2018 г. от 18:30 ч. в Арт Галерия Ларго. Като част от съпътстващата програма в същата вечер в Зала 2 на галерията ще се открие и самостоятелна изложба – графика на победителя във второто издание на Конкурса, талантливия български художник Веселин Дамянов - Вес.

 

Първата от съпътстващите прояви на третото издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна е изложбата – графика на Юлиан Йорданов и Анна Тихонова, която ще бъде открита на 20 юли в Арт Галерия Ларго.

 

Международният Екслибрис Конкурс Варна се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд Култура.

 

Световноизвестният руски хор "Александров" пристига у нас

Коментари

Новини Варна