IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
15:37 | 27 юни 2018
Обновен: 06:16 | 11 май 2024

Посвещават концерт във Варна на големия композитор Константин Илиев

Градската художествена галерия ще стане сцена на мащабния спектакъл на 1 юли от 19 часа

По материала работи: Пламен Янков
Посвещават концерт във Варна на големия композитор Константин Илиев

Почит към приноса на Константин Илиев в родната музикална култура отдават Международният музикален фестивал „Варненско лято“ 2018 и три поколения музиканти в концерт, посветен на 30 години от кончината на големия български композитор. Проф. Милко Коларов прави поклон към своя учител в концерт на Камерен ансамбъл „Симфониета“ с хор „Бодра песен” и пианиста Ивайло Бойчев. Маестро Коларов събира на една сцена музиканти от няколко поколения в един емоционален проект, в който ще прозвучат творби на Константин Илиев, на Бетовен и Бритън. Градската художествена галерия на Варна ще стане сцена на мащабния спектакъл на 1 юли от 19 часа.

 

Специална роля в събитието ще имат оркестър „Симфониета”, пианистът Ивайло Бойчев и детски хор „Бодра песен” от Шумен, с диригент Деница Узунова. Под палката на проф. Милко Коларов те ще изпълнят Концерт за пиано и оркестър №1 от Бетовен и ораториално-кантатната творба Missa Brevis от Бенджамин Бритън. Акцент в концерта ще е Larghetto на Константин Илиев. На фестивалната сцена ще гостува и един млад изявен варненец – Ивайло Бойчев. Свежа струя ще внесат младите певци от хор „Бодра песен” от Шумен с художествен ръководител и диригент Деница Узунова.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна