IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
08:38 | 13 януари 2015
Обновен: 11:43 | 9 май 2024

Асен Блатечки гостува с култова комедия

Днес в 19 часа актьорът се среща с варненци

По материала работи: Златина Добрева
Асен Блатечки гостува с култова комедия

С култовата комедия „Смях в залата“ от Майкъл Фрейн днес актьорът Асен Блатечки се среща с варненци. Постановката е от 19 часа в зала 1 на ФКЦ и е на Драматично-кукления театър „Иван Димов“. Режисьор е Асен Блатечки, а в ролите му партнират Калин Врачански, Яна Маринова, Невена Бозукова, Милена Маркова, Алексей Кожухаров, Стефан Щерев - Чечо, Добриела Попова и Васил Банов.
Критиците определят “Смях в залата” като блестящ фарс с вълнуващ и смешен сюжет. В центъра на действието е пътуваща театрална трупа, която тръгва на турне в Америка с амбицията да покори публиката. Включително и Бродуей. Въпреки огромното желание на режисьора и актьорите за феноменален успех следват куп неудачи и неразбории, които започват още от генералната репетиция. Зрителите стават свидетели не само на това какво се случва на сцената, но и на пикантерии зад кулисите: любов, интриги, солени закачки, майсторски заплетени от английския драматург. Героите превръщат пиесите му в словесни престрелки, сред които остроумно са заложени капаните на всевъзможни комедийни ситуации и характери.
„Смях в залата” е най-емблематичната пиеса на Майкъл Фрейн, завършена през 1982 г. Тя е отличена с наградите на „Стандарт Драма“ и Обществото на театрите от Уест Енд за най-добра комедия на годината.

Коментари

Новини Варна