IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
12:08 | 11 декември 2018
Обновен: 05:16 | 22 март 2024

Госпожа Коледа разплака малките варненчета и ги научи на любов

Коледният спектакъл на драмата ще преминава през детските сърца по 3 пъти на ден до 21 декември

По материала работи: Слав Велев
снимки: ДТ "Стоян Бъчваров"

Ели Маринова

Когато анонсираме представление на театъра, то все още е просто заглавие. Букви и сервизна информация, че нещо ще се случи на дата хикс в час игрек, с участието на тези и тези артисти. И толкова. Когато влезеш в топлия храм на Мелпомена обаче, затаиш дъх и същите тези артисти успеят да те накарат да заживееш с експлозия от различни емоции за краткото време на тайнството театър, тогава заглавието приема друг облик. Не е възпитано да се пише отзвук за пиеса, която тепърва започва да живее своя живот. И все пак. Премиерата на „Коледата на госпожа Коледа“ бе в понеделник вечер. Великолепен спектакъл, който си има всичко. Наистина всичко. И аз, и малкото човече, стиснало ръката ми до мен си поплакахме, посмяхме се, развълнувахме се и си тръгнахме замислени. Защото той, театърът всъщност това прави. Вълнува и оставя следа, която да си отнесеш по пътя за дома. И за после. Поздравления за целия екип на този детски сценичен празник - за Магда Борисова и пиесата ѝ, спечелила награда от Международния конкурс „Драматургия за деца” 2018, за режисьора Стоян Радев Ге.К. за хрумките и майсторлъка, за всички актьори и невероятната им игра и за екипа, създал всеки детайл!

 

Госпожа Коледа успя да разплаче и да разсмее препълнената зала на сцена филиал в ДТ „Стоян Бъчваров“ и смята да го прави по 3 пъти на ден до 21 декември. Задълбочени образи, прекрасна сценография, завладяваща музика, добра режисура, увлекателен и докосващ сърцето сюжет. Говорещият поглед на просяка - доайенът на варненския театър Данаил Мишев, драмата на семейство, губещо детето си заради нелечима болест и една саможертва, която нямам право да издавам успяха да просълзят малки и големи в залата.

 

Заведете детето си на театър обезателно! Без да се усетите кога и как, то ще научи, че хората са различни и различно празнуват и че смисълът на Коледа не е нито в скъпите, лъскави подаръци, нито в храната, а в добрината и състраданието. Защото няма значение, колко си малък - ако имаш желание винаги можеш да направиш нещо по-голямо от теб самия.

 

Спектаклите на Детска Коледа ще се играят до 21 декември, всеки ден от 11.00, 13.00 и 15.00.

 

Снимки: ДТ „Стоян Бъчваров“

 

Четете още: Акцентите в XIX Коледен музикален фестивал – Варна 2018

На топло в храма на Мелпомена по Коледа

За пръв път в България ще се играе балетът „Снежанка“

 

 

 

Коментари

Новини Варна