IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
16:24 | 7 януари 2019
Обновен: 00:51 | 13 април 2024

Стоянка Мутафова с юбилеен спектакъл

Актрисата ще отбележи 70 години на сцената в НДК

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Facebook

Стоянка Мутафова ще отбележи "70 години на сцена" със специален юбилеен спектакъл на 2 февруари в зала 1 на НДК.


"Г-жа Стихийно бедствие" ще бъде в светлините на прожекторите на връх рождения си ден точно в 19:30 ч., а на сцената до нея ще бъдат много нейни приятели и колеги, за да я уважат и поздравят.


Сред тях ще бъдат Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, "Тоника Домини" и др.


Билетите за спектакъла се продават в мрежата на Тикетпортал, Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец". Цената им е от 20 до 70 лв. според мястото в залата. От днес в продажба се пуска и втори балкон поради големия интерес, като цените там са от 40 до 50 лв., съобщават организаторите от продуцентски къщи "Ажур Пико" и "Артишок".


С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес.


"Кралицата на българската комедия" има в биографията си изключително богата палитра от роли. Първата й е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер.


Участва в много от емблематичните български филми като "Специалист по всичко", "Любимец 13", "Топло", "Бялата стая", "Кит", "Езоп" и други.


Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София.


През 2012 г., когато празнува 90-годишния си юбилей, тя сподели: "За мен този театър (Сатиричния) е кажи речи всичко".


В края на 2017 г. дъщеря й Мария Грубешлиева – Муки, издаде своята втора книга за Стоянка Мутафова със заглавие "Добър вечер, Столетие мое".


Dnes.bg


Васко да Гама от село Рупча - от отричан, до силно обичан


 

 

 

Коментари

Новини Варна