IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
16:39 | 14 май 2019
Обновен: 12:05 | 28 март 2024

Гаро Кешишян с голямата награда "Варна" за култура

Отличието отива и при Хора на варненските момчета и младежи при Хорова школа „Проф. Марин Чонев“

По материала работи: Слав Велев
Гаро Кешишян с голямата награда "Варна" за култура

Емблематичният  фотограф Гаро Кешишян е тазгодишният носител на голямата награда "Варна". Заслужено признание за един голям творец, оставил следа в изкуството на светлина и форми. Най-престижната награда в областта на културата идва като поредното отличие, наред с много други, спечелени през годините. Любимият на варненската публика творец е участвал е в престижни форуми на фотографията в почти всички страни в Европа, в САЩ и Канада. Донесъл е награди от Франция и Япония. Негови самостоятелни изложби са радвали публиката в Ла Рошел и Арл – Франция, в  Лечестър – Великобритания, в Будапеща, Токио, Хюстън, Лос Анжелис, Ню Йорк, Копенхаген, Венеция.

 

В интервю за вестник „Черно море“, Гаро Кешишян описа фотографа така: „Той е златотърсач, не е златар.Не седи в ателието да майстори. Той рови в тонове кал, за да намери парченце самородно злато и да го извади. После да го правят каквото искат. Ако той има доза артистичност, ще намери истинското парче злато“.

 

Освен Гаро Кешишян, голяма награда Варна за култура ще получи и Хора на варненските момчета и младежи при Хорова школа „Проф. Марин Чонев“. Отличията по традицията се връчват в навечерието на 24 май. В областта на културата ще бъдат наградени творци в 10 категории, които бяха разгледани от ресорната комисия към Общинския съвет. При присъждане на индивидуална или групова награда на повече от един човек/колектив, паричната премия се разделя.

 

Честито на Гаро Кешишян и Хора на варненските момчета и младежи при Хорова школа „Проф. Марин Чонев“!

Ели Маринова

снимка авторът

 

Вижте останалите награди  тук:  Обявиха носителите на награди "Варна" за култура

 

 

Коментари

Новини Варна