IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
14:31 | 20 февруари 2015
Обновен: 11:59 | 3 май 2024

Ученици от НУИ “Добри Христов“ ще ни пренесат в „Зимна приказка”

Концертът е утре от 18 часа

По материала работи: Златина Добрева
Ученици от НУИ “Добри Христов“ ще ни пренесат в „Зимна приказка”

Националното училище по изкуствата “Добри Христов“ – Варна, ще представи балетния концерт „Зимна приказка”, посветен на 70 г. от основаването на училището и 25 г. специалност „Класически танц”, в който ще вземат участие ученици от І до ХІІ клас. Концертът е утре - 21 февруари от 18.00 ч. на сцената на Държавна опера - Варна. Той е част от Културния календар на образователната институция и благодарение на партньорството с Театрално-музикален продуцентски център-Варна е неизменна част от културния афиш на града ни. Сътрудничеството между двата културни института дава възможност на младите балетни артисти да пресъздадат пред варненска публика изградените по време на своето професионално обучение в Национално училище по изкуствата „Добри Христов” умения. Постигнатото с упорит труд и търпение създава едно вълнуващо преживяване и за самите изпълнители, и за зрителите, които се докосват до магията на сценичния спектакъл, породена от синкретичния ефект на светлина, костюми, музика и танц.
В „Зимна приказка”, почитателите на изкуството на Терпсихора ще имат възможността да се насладят на една зрителна феерия, с хореографии по музика на класически и съвременни автори, подготвена от балетните постановчици Биляна Георгиева, Десислава Стойнешка, Елица Калова, Нина Иванова, Румяна Попова и Златинка Иванова.
В концерта ще вземат участие и възпитаници на школата по танцово изкуство към Училищното настоятелство при НУИ „Добри Христов”.
Следващият концерт спектакъл на специалност „Класически танц” в НУИ „Добри Христов” ще е на 1 април.

Коментари

Новини Варна