IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
12:53 | 29 октомври 2019
Обновен: 06:45 | 14 април 2024

Деца интервюираха Койна Русева във Варна

Възпитаници на ОДК влязоха в ролята на телевизионни репортери

По материала работи: Слав Велев
Деца интервюираха Койна Русева във Варна

Деца от Варна влязоха в ролята на телевизионни репортери и интервюираха актрисата Койна Русева. Импровизираното студио се състоя пред зала 1 на Фестивален и конгресен център. Възможността да се изявят с микрофон в ръка им даде Кирил Аспарухов, който ще излъчи заснетото в предаването си "Минути за култура" по телевизия "Черно море". Самият той интервюира актрисата близо 15 минути, след което даде възможност на всеки желаещ да влезе в ролята на ко-водещ. Децата са възпитаници на школи при ЦПЛР - Общински детски комплекс. Младите театрали от ДЮТ "Златното ключе" с ръководител Сия Папазова се интересуваха за приема в НАТФИЗ "Кръстю Сарафов", за любимите й роли, както и за предизвикателството да работи с Миро.

 

Елица Матеева от "Братя Люмиер" изненада Койна Русева със снимка от миналото, което върна актрисата към приятни спомени. Монка Николова, директор на ОДК - Варна, подари на известната старозагорка, стартирала филмовата си кариера през 1993 г. с роля в "La Donna e Mobile",  албум  с историята на Детския комплекс. Русева се снима и не отказа автограф на нито едно дете, което дойде във ФКЦ. Тя отговори и на въпросите на журналистите от вестник "НахОДКи", както и на възпитаниците на литературен клуб "Касталия" и театрална студия "Вълшебната завеса". С Димитър Ялнъзов, ръководител на студията, Койна Русева е учила по едно и също време в ВИТИЗ, стана ясно още пред зала 1. Младите фотографи от школа "Позитив" запечатаха с фотоапаратите си всичко най-любопитно от срещата с актрисата. По традиция кадри от проекта "Вдъхновяващи срещи" ще влязат в годишната им изложба през следващата година.

Снимки Емилиян Ялъмов

 

Словенци и украинци са победителите от „Златни искри“ Варна

Коментари

Новини Варна