IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
08:19 | 3 април 2015
Обновен: 18:32 | 24 април 2024

На Лазаровден награждават победителите в конкурса „Възкресение Христово“

Най-хубавите творби ще бъдат изложени във фоайето на Младежкия дом

По материала работи: Златина Добрева
На Лазаровден награждават победителите в конкурса „Възкресение Христово“

Наградите на традиционния общински конкурс „Възкресение Христово“ ще бъдат раздадени на 4 април – Лазаровден, в Концертната зала на Младежкия дом. За призовете се състезават 93 великденски яйца и 102 картички.
Конкурсът се провежда ежегодно в навечерието на Великден. Организатор на проявата е Общинският детски комплекс. В тазгодишното състезание се включиха ученици от 1 до 12 клас. Творбите бяха обособени в три раздела: "Великденска картичка", "Приложно изкуство - писано яйце и великденска украса" и "Литературно творчество". Ясни са вече победителите в третия раздел. За своите литературни творби са отличени Нина Минчева от 2 клас и Кристияна Кирилова от 9 клас.
Тричленно жури ще оцени подадените за конкурса 93 рисувани яйца и великденска украса на 85 участници от 14 училища и 102 картички на 96 автори.
В церемонията по официалното награждаване на победителите ще се включат лазарките от ансамбъл "Българче" и детската вокална група "Сребърни звънчета".

 

 

Коментари

Новини Варна