IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
11:50 | 2 октомври 2020
Обновен: 05:42 | 29 април 2024

Испанска фламенко звезда открива Европейския музикален фестивал във Варна

Давид Перес е една от най-значимите фигури на Иберийския полуостров

По материала работи: Слав Велев
Испанска фламенко звезда открива Европейския музикален фестивал във Варна

Испанската фламенко звезда Давид Перес ще открие 17-то издание на Европейския музикален фестивал, който ще се проведе на 11-ти октомври от 19 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Събитието се провежда с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на Община Варна. Аплодираният в Европа, Азия и Близкия Изток фламенко танцьор ще представи спектакъла на чувствата „Пунтал“. Постановката навлиза в дълбочината на фламенкото и неговите основи - китарата, текстовете на песните, изразителността на движенията.

 

Неизброими са трупите, с които е участвал Давид Перес, а сред най-значимите му спектакли са "В духа на 6 струни" на Хосе Луис Ортис Нуево, "Разтърсвания" и "Два гласа за един танц" с Ниньо де Пура и Маноло Франко (китаристи) и Карлос Пиняна (певец), финалната вечер на фламенко биеналето в Рим 2009 със спектакъла "Севилска вечер", спектакълът "Четири вечери" на фламенко биеналето в Севиля 2008, "Фламенко въздишка" на танцьорката Мануела Карраско, "Кармен" на Салвадор Табора. Билетите са с цени от 15 до 45 лв. и могат да бъдат купени от ФК.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна