IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
11:25 | 19 ноември 2020
Обновен: 10:45 | 15 април 2024

Фестивала популяризира изкуството на съвременния танц във Варна

“Танцови маршрути” ще се проведат в квартала на слепите и глухите

По материала работи: Слав Велев
Фестивала популяризира изкуството на съвременния танц във Варна

Три танцови спектакъла ще бъдат показани по време на фестивала за съвременен танц “Танцови маршрути”, чието второ издание продължава през месец ноември с подкрепата на Министерството на културата на сцената на Операта и в Дома за култура на слепите в Морската столица, съобщиха организаторите.

 

Цел на фестивала е да се популяризира изкуството на съвременния танц във Варна, а тяхно желание – то да бъде еднакво достъпно за всички. Затова тази година част от фестивала ще се проведе в квартал «Успех» – така наречения квартал на слепите и глухите.

 

По този начин се предоставя по-богат културен живот на местната общност, като в същото време вниманието на гражданите се насочва към тази малко позната част на Варна.

 

Гости на фестивала са две от най-известните български танцови формации: АТОМ Театър и Танцова компания ДЮН. Техните спектакли «Клопка»/«Искам» и «Ритуали на душата» ще бъдат показани на сцената.

Коментари

Новини Варна