IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
16:30 | 5 януари 2021
Обновен: 02:39 | 26 март 2024

Музеят в градски парк "Св. Георги" в Добрич с първи посетител

На тръгване той получи като подарък реплика на копринената кърпичка с образа на Стефан Караджа

По материала работи: Ставри Таргов
Музеят в градски парк "Св. Георги" в Добрич с първи посетител

Обектите и експозициите на Регионален исторически музей – Добрич, отново са отворени за посетители, като се спазват всички мерки за коронавирус „COVID – 19“.

На 5 януари музеят в градски парк „Свети Георги“ посрещна първия си посетител за 2021 г. Това е големия приятел на музея Филип Пителов. Припомняме, че Филип поддържа редовна връзка с наши сънародници в Бесарабия, на които често гостува.

При своите посещения редовно ги снабдява с български книги и учебници, различни издания на културни институции, сред които и издания на РИМ – Добрич.

Посетителят с интерес разгледа експозицията „Добруджа 1940. Граници и съдби“, посветена на 80-а годишнина от възвръщането на Южна Добруджа към България.

На тръгване Филип Пителов получи като подарък някои от изданията на музея, както и реплика на копринената кърпичка с образа на Стефан Караджа, изработена по поръчка на дружество "Майчина грижа" през 1940 г. за посрещане на българската армия и официалните лица на 25 септември в град Добрич.

Коментари

Новини Варна