IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
15:00 | 29 януари 2021
Обновен: 13:10 | 20 април 2024

Знаменитият Маестро Владимир Шейко размахва палка във Варна

Русенската филхармония със симфоничен концерт в морската столица

По материала работи: Слав Велев
Знаменитият Маестро Владимир Шейко размахва палка във Варна

На 13 март тази година Държавна опера – Русе ще гостува в Морската ни столица със забележителен Симфорничен концерт. Ден преди това същата програма ще бъде представена и пред публиката на Русе.

Културното събитие във Варна ще се състои в Зала 1 на Фестивален и Конгресен център от 19 часа.

Русенска филхармония, под палката на знаменития Маестро Владимир Шейко от Украйна ще представи Концерт за пиано и оркестър в ла минор, оп. 54 от Роберт Шуман и Симфония № 9 "Из Новия свят" в ми минор, оп. 95 от Антонин Дворжак.

Главният диригент на Заслужилия симфоничен оркестър на Националната радиокомпания на Украйна Владимир Шейко е известен не само в собствената си страна, но от 30 години е познат в целия музикален свят.

Удостоен е с множество почетни награди на Родината си, включително и званието "Народен артист на Украйна"!

Прекрасният клавирен концерт на Роберт Шуман ще изпълни един от най - известните украински пианисти - майсторът на пианото Генадий Демянчук. Неговата харизма и изпълненията му, в които съчетава естествен дълбок звук и филигранна техника са познати в Украйна, Русия и навсякъде по света.

Авторитетът на Русенска филхармония е граден повече от 70 години. Тя е добре позната на варненската публика и винаги е получавала топло посрещане и аплаузи от нея.

Билетите за симфоничния концерт са вече в продажба и могат да бъдат закупени от касите на ФКЦ - Варна всеки ден между 12 и 20 часа.

Коментари

samsung.com ( преди 3 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна