IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
10:50 | 15 март 2021
Обновен: 22:51 | 19 април 2024

Отговорът на варненските актьори: "100им в театъра" (ВИДЕО)

Екипът на ДТ "Стоян Бъчваров" отговори на властта за фиаското с отбелязването на вековния юбилей на културната институция

По материала работи: Слав Велев
Отговорът на варненските актьори: "100им в театъра" (ВИДЕО)

Кадър: YouTube/ТМПЦ-Варна

Варненските актьори от ДТ "Стоян Бъчваров" отговориха на властта за фиаското с отбелязването на вековния юбилей на културната институция, който пропадна след обявяване на нови противоепидемични мерки в областта. Отговорът е кратък филм с многозначителното заглави "100им в театъра".

Видеото е отговор на актьорите от варненската трупа на „ковид-политическите решения”, на които те станаха заложници в деня на най-значимия си празник.

Кратък и въздействащ филм направиха актьорите от трупата на варненския драматичен театър, вместо злополучно отменения юбилеен спектакъл „100!”, който трябваше да се играе на 12 март, предаде "Дарик".

На кадрите се виждат почти всички актьори от трупата, безмълвни, но красноречиво изразителни. Саундтракът е на композитора Калин Николов, оператор е Симеон Лютаков, а идеята е на младата актриса Полина Недкова.

Актьорите са на сцената – там, където им е мястото. Макар и без публика.

Спектакълът „100!” беше отменен заради заповед на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, който въведе забрана за посещение на театри, концерти, кина и галерии точно в деня, в който беше и стотният рожден ден на театъра. На тържеството трябваше да присъства и президентът Румен Радев, но визитата му беше отменена заради въпросното решение. Мотивът на щаба беше повишения брой заболели от Ковид-19, но точно в този ден броят им във Варненска област беше чувствително по-нисък.

Забранителното решение на варненския щаб беше отменено на следващия ден, но вече беше невъзможно да се възстанови организацията по честванията на едно от най-значимине културни събития за годината във Варна, пък и в цялата страна.

И всички юбилейни прояви бяха отменени.

„100им в театъра” е отговор на актьорите от варненската трупа на „ковид-политическите решения”, на които те станаха заложници в деня на най-значимия си празник.

 

Коментари

ОЩЕ МАЛКО ( преди 3 години )
Страха на ГЕРБ и МУТРАТА от РАДЕВ е огромен
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна