IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
10:30 | 20 април 2021
Обновен: 12:31 | 30 май 2024

Актриса подари спектакъл на децата от ДГ №8 във Варна

Вълнуващото представление за Земята, водата и приятелството е авторски спектакъл на кака Мариянка

По материала работи: Слав Велев
Актриса подари спектакъл на децата от ДГ №8 във Варна

Снимка: Театрална трупа „Трик-Трак“

Любимата куклена актриса на децата във Варна – кака Марияна, подари най-новия си спектакъл „Заедно един до друг“ на малчуганите от ДГ № 8 „Христо Ботев“.

Вълнуващото представление за Земята, водата и приятелството е авторски спектакъл на актрисата от Театрална трупа „Трик-Трак“. Посланията, вплетени в него, са да се отнасяме с грижа, любов и всеотдайност към природата. Спектакълът е реализиран с подкрепата на Националния Фонд Култура по Програма „Творчески инициативи“.

Поради пандемичната обстановка почитателите на куклената магия от детската градина изгледаха представлението на диск и мултимедия си пожелаха скоро да аплодират любимата си актриса и на живо.

„Вашите спектакли , свързани с опазването на околната среда, способстват за формиране на екологосъобразно поведение у децата. Помагат им да опознаят света, да различават доброто от злото, да направят своите първи стъпки към осъзнаване на значимата роля на човека за съхраняване и опазване на планетата Земя, както и на нейните природни красоти“, пише в благодарствено писмо до актрисата директорът на ДГ № 8 „Христо Ботев“ Елица Вълчева. От ръководството на детското заведение благодарят за дългогодишното партньорство на двете актриси от „Трик-Трак“ – кака Мариянка и кака Пепи.

Най-слънчевата куклена актриса подарява „Заедно един до друг“ и на още 5 детски градини – „Чайка“, „Моряче“, „Маргаритка“, „Крилатко“ и „Дора Габе“.

Автор: Десимира Тончева

 

Коментари

Новини Варна