IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
15:45 | 23 април 2021
Обновен: 03:33 | 26 април 2024

„Нощ на Музеите“ ще има във Варна през май

В инициативата ще се включат и голяма част от галериите, творчески пространства и заведения в морската столица

По материала работи: Слав Велев
„Нощ на Музеите“ ще има във Варна през май

Варна се включва за поредна година в Европейската Нощ на Музеите, която ще се проведе на 15-ти май. Организатор е екипът на „Виж! Варна“, а проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура” към Община Варна.

В инициативата ще се включат музеи, голяма част от галериите, творчески пространства и заведения в морската столица. Целта на организаторите е да въвлекат голям брой участници чрез експозиции, изложби и културни събития. С оглед на продължаващата извънредна епидемиологична обстановка в страната, програмата ще бъде реализирана в рамките на един ден - с дневна и вечерна програма. Всички събития в рамките на инициативата ще бъдат проведени съобразно действащите разпоредби и ограничителни мерки към момента на провеждането.

Европейската „Нощ на музеите” стартира като инициатива на Министерството на културата на Франция и за изминалите години се утвърди като устойчива практика в много от страните в Европа. В тази нощ голяма част от музеите и галериите отварят врати и срещу свободен вход дават възможност на голям брой посетители да се запознаят отблизо с културното наследство и изкуство на съответната страна.

Подробности за събитието във Варна тук.

 

Коментари

Новини Варна