IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
11:23 | 25 април 2021
Обновен: 17:39 | 17 април 2024

Димитър Борисов с юбилейна изложба в музея „Георги Велчев“

Тя може да се види от 27 април до 27 май

По материала работи: Ставри Таргов
Димитър Борисов с юбилейна изложба в музея „Георги Велчев“

На 27 април в Зала „Ателие Георги Велчев“ на Художествения музей „Георги Велчев“ се открива изложба, която връща зрителите назад в годините и открива неподозирани дори за някои ценители пластове от личната творческа история на художника Димитър Борисов.

Представена като ретроспектива, колекцията е посветена на 75-годишния юбилей на варненския художник и проследява всички периоди от неговото творчество.

Експонирани са както най-ранни творби, някои от които са показани като фоторепродукции, така и платна с докоснати от топъл сантимент сцени от градския живот, които утвърждават автора като представител на наива.

Посетителите ще почувстват в много от композициите драматургичния дух на сценографията, напомнящ за дългогодишната работа на художника като декоратор във Варненския драматичен театър. Експозицията, макар и камерна по своя характер, представя различните стилистичните търсения на художника.

Откриването на експозицията ще бъде в Изложбена зала "Ателие Георги Велчев" на 27 април от 18 ч. при спазване на всички противоепидемични мерки.

Изложбата на Димитър Борисов ще е отворена за посещения от 27 април до 27 май 2021 г. в Художествения музей „Георги Велчев“.

Коментари

Новини Варна