IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
12:15 | 28 април 2021
Обновен: 22:35 | 25 април 2024

Актьор забавлява децата във Варна с научно шоу

Опитите и експерименти са за малчугани от 3 до 6 г. и са  абсолютно безопасни

По материала работи: Слав Велев
Актьор забавлява децата във Варна с научно шоу

Димитър Павлов/Снимка: Пламена Николова

Димитър Павлов, професионален режисьор и актьор, забавлява малчуганите в морската столица с новия си театрален проект: "Щура наука без скука“! Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

"Това е едно научно шоу за деца. Със средствата на изкуството представяме за малките зрители най-атрактивното и полезното за децата от света на науката. Под формата на игра и  забавление те ще могат да се запознаят с важни теми и понятия като четирите стихии, земя, огън, въздух, вода, и смесване на веществата от един свят на чудеса, "вълшебства“ и  въпроси без край", разказа за медията ни Димитър Павлов.

Отговорите, разбира се, са без формули и сложна терминология! Пред детските очи се извършват истински научни опити и експерименти, които  децата  възприемат като атрактивни фокуси или истински вълшебства! А най- забавното е, че децата са не само зрители, но и реални участници в представлението. Някои от опитите те ще могат да покажат и вкъщи, използвайки напълно безопасни продукти от кухнята на мама.

Всички опити и експерименти са съобразени с възрастта на деца от 3 до 6 г. и са  абсолютно безопасни.

"За по-лесното им възприемане свързваме това, което се показва с нещо вече познато на децата – житейска ситуация, важна поука, герой или епизод от известна приказка. Защото нашата цел е не да "създаваме“ нови химици и физици, а да помогнем в общите усилия на родители и педагози детството им да премине по-интересно, по-забавно и максимално познавателно, да събудим  у тях любознателност, интерес към към учението, новото и непознатото", допълни Димитър Павлов.

 

Коментари

Новини Варна