IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
15:15 | 11 май 2021
Обновен: 06:27 | 16 април 2024

"Нощ на литературата" ще се проведе във Варна

Вижте програмата

По материала работи: Ставри Таргов
"Нощ на литературата" ще се проведе във Варна

Десето издание на "Нощ на литературата" ще се проведе във Варна на 12-ти май. Организатори на събитието са дирекция „Култура и духовно развитие“ към община Варна и младежка фондация „Аморфа“ в партньорство с различни читателски пространства.

"Нощ на литературата" е събитие, което се случва по едно и също време в различни европейски градове. Представят се откъси от съвременни европейски писатели, а подборът се осъществява от културните институти и посолствата на европейските държави в България.

Текстовете се четат в превод и оригинал от български актьори, журналисти, дипломати, музиканти, художници и местни чужденци.

Две са откритите читателски пространства във Варна - лятната сцена на Държавния куклен театър и новата сграда на Кубо на Рибарския плаж.

Само тази година текстовете ще се четат еднократно, но в двете локации те няма да се застъпят по време, така че присъстващите ще могат да чуят всеки един от четците. Освен литература, ще има и музика на живо. В Кубо варненските певци Полина /Polina/ и Тино ще представи своя музика.
 
Програмата във Варна:

Държавен куклен театър Варна | Лятна сцена | 18:00 - 20:00 ч.

Литература в превод и оригинал:
Италия на български и италиански
Испания на български и испански
България на български и испански
България – български писатели на живо: Доника Кирова и Биляна Тодорова
Португалия на български и португалски

Кубо – Рибарски плаж (нова сграда) | Крайбрежна алея | 20:30 - 22:30 ч.

Великобритания на български
Полша на български
Франция на български
Северна Македония на български

Коментари

Новини Варна