IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
09:30 | 28 август 2021
Обновен: 22:51 | 13 май 2024

Във Варна откриха фестивала "Любовта е лудост"

В следващите дни 12 кинопродукции от цял свят ще се борят за престижната награда "Златна Афродита"

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна откриха фестивала "Любовта е лудост"

Във Варна започна 29-тото издание на международния кино фестивал "Любовта е лудост". Макар и с ограничения в броя на специалните гости и на членовете на журито заради настъпващата четвърта вълна от КОВИД 19 престижният кинофорум привлече във Варна ценителите на седмото изкуство.

След традиционната церемония на червения килим пред Фестивалния и конгресен център във Варна началото на фестивала бе дадено с неизлъчвана досега версия на филма "Селин Дион: силата на любовта". В следващите дни 12 кинопродукции от цял свят ще се борят за престижната награда "Златна Афродита".

Една лента от България ще премери сили в конкурсната програма. Това е романтичната комедия "Чичо Коледа" на режисьора Ивайло Пенчев.

В програмата на фестивала са включени и съпътстващите панорами „От световните фестивали", „По меридианите", документално кино и нови български заглавия. Обявяването на наградените ще е на 3 септември, когато е официалното закриване с филма "От Африка с любов", който закри и фестивала в Кан тази година, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна