IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Култура
11:45 | 20 март 2022
Обновен: 19:51 | 27 март 2024

РБ „Пенчо Славейков” – Варна, чества рожден ден

Утре ще има Ден на читателя

По материала работи: Ставри Таргов
РБ „Пенчо Славейков” – Варна, чества рожден ден

Снимка http://www.libvar.bg

Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна, ще отбележи своя 139-и рожден ден със специален Ден на читателя утре, 21 март, съобщават от културната институция.

"Очаквайте много забавления, викторини и награди през целия ден“, споделят от библиотеката.

Сред акцентите в програмата е представяне на новото електронно издание на библиотеката „Хилядолетният чинар – свидетел на историята” в понеделник от 11.00 ч. в изложбеното фоайе на основната сграда.

Книгата разказва за ръкописа за най-старото дърво във Варна, който се съхранява в архива на библиотеката, и за неговия автор подп. Тодор Етимов, съобщава Радио Варна.

От 14.00 ч. в Детски и средношколски комплекс на бул. „Осми приморски полк“ №110 ще бъде представен нов проект на библиотеката за онлайн образователни ресурси „Литературни предизвикателства за деца”. В основата му са визуални материали и литературно-образователни игри. А отговорите се крият между страниците на прочетените от малките читатели произведения.

Заповядайте на 21 март от 8.30 до 19.00 часа в основната сграда на библиотеката на адрес бул. Сливница No34, за да празнуваме рожден ден заедно, призовават от Регионалната библиортеката в морската столица.

Коментари

Новини Варна