IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
14:00 | 12 април 2022
Обновен: 16:54 | 28 март 2024

Как да се нахрани? Актьор с 450 лв. заплата!

Моите искания не са политически, а за много по-добър живот в България, допълни актьорът

По материала работи: Ставри Таргов
Как да се нахрани? Актьор с 450 лв. заплата!

Актьорът Филип Аврамов, който първи направи пародиен клип, имитирайки министъра на културата, поиска от Атанас Атанасов 12-годишна стратегия за развитие на сектор "Култура". От "Продължаваме Промяната", от чиято квота е Атанасов, са на мнение, че министърът е останал неразбран от обществото и в част от реакциите се крият политически интереси.

Състоянието на културата в България предизвика актьорът Филип Аврамов да направи пародийна версия на клипа на културния министър. Според него е недопустимо един актьор да получава между 450 и 900 лева, затова спешно трябва да се мисли в посока на увеличение на заплатите в гилдията.

Имах премиера и когато научих, че двама от колегите ми буквално се чудят как да се нахранят, и ми прикипя затова използвам и думата "втръснеш" в този смешен клип, който всъщност не е смешен", коментира Филип Аврамов.

Въпреки уверенията на Атанас Атансов, че са отделени 100 млн. лева повече от бюджета за "Култура", Аврамов заяви, че от години се бори и иска от Министерството да въведе стратегия за развитие на сектора, както и да има поправки в закона за меценатството, за авторското право и за радиото и телевизията.

"Моите искания не са политически, а за много по-добър живот в България и за актьорите", допълни актьорът.

Депутатът от "Продължаваме промяна" Настимир Ананиев е категоричен - министърът не е бил нито дрогиран, нито пиян, просто е останал неразбран.

"Всеки може да каже за това видео, което беше пуснато, отговаря ли на статута на министър. Въпросът е, че културата е в тотален застой и нещо трябваше да я събуди, и точно едно такова видео я събуди в този момент", заяви той.

В реакцията на обществото той вижда политически интереси.

"Културата 12 години беше неглижирана и виждам много културтрегери, които се изказват, но не съм ги чул да изказват по времето на ГЕРБ, което поставя въпроса къде бяха 12 години", попита Настимир Ананиев.

А актьорът Филип Аврамов е подготвил и подарък за министъра на културата.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна