IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
15:40 | 2 юни 2023
Обновен: 16:48 | 18 април 2024

Представят 25 спектакъла в МТФ „Варненско лято“

Екипът на фестивала изненада с торта и букети голямата актриса Пламена Гетова по повод нейния юбилей

По материала работи: Ставри Таргов
Представят 25 спектакъла в МТФ „Варненско лято“

25 спектакъла ще бъдат представени в 31-то издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“, който се подкрепя финансово от Община Варна чрез Фонд "Култура".

Той бе открит от кмета на Варна Иван Портних, Цветана Манева - председател на настоятелството на фондация "Виа Фест", проф. Николай Йорданов - директор на фестивала, Даниела Димова, директор на ТМПЦ и Веселина Михалкова – артистичен директор на ДТ „Стоян Бъчваров“.

"Щастлив съм, че отново сме заедно, за да обявим началото на Международния театрален фестивал, защото лятото във Варна не може да започне без него!

Благодаря на г-жа Манева, на проф. Йорданов, за постоянството и класата, с които формират вкус към качественото театрално изкуство! Благодаря на всички актьори, режисьори, сценаристи, на всички, които са част от магията на този фестивал, разбира се - и на прекрасната варненска публика!", заяви кметът Иван Портних.

Фестивалната програма започна с постановката „Представление и половина“ на театър „Българска армия“, режисьор Стоян Радев. На финала екипът на фестивала изненада с торта и букети голямата актриса Пламена Гетова по повод нейния юбилей.

Под бурните аплодисменти на публиката и колегите си тя получи и няколко стръка разсад за специален сорт домати за зеленчуковата си градина.

По-късно на площад „Независимост“ последва уличният спектакъл „Пънк шоу пропан“ - с акробатични изпълнения и огнени ефекти.

Тази година 10-дневната програма е организирана в четири модула - основната програма с българска и с международна селекция, възобновената шоу кейс програма и паралелната програма.

Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна ще се представи с „Ботушът“ от Лило Петров в „The center” на 3-ти юни от 17.00 и от 20.30 часа, както и с „Юн Габриел Боркман“ от Хенрих Ибсен на 6-ти юни от 19 ч. на основна сцена.
 
Цялата програма тук: https://viafest.org/varna/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/

Коментари

Новини Варна