IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
16:20 | 3 юли 2023
Обновен: 16:01 | 14 май 2024

Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ набира проекти за VI пленер „Докосване на природата“ – конкурс по живопис

До 16 юли творци от България и чужбина могат да кандидатстват за участие в Пленера

По материала работи: Ставри Таргов
Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ набира проекти за VI пленер „Докосване на природата“ – конкурс по живопис

През месец септември най-старият български морски курорт Св. Св. Константин и Елена отново ще се превърне в арт ателие по време на VI пленер „Докосване до природата” 2023 – конкурс по живопис.

Културното събитие ще се проведе от 11 до 20 септември, а организаторът - Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ започна конкурс за набиране на участници.

До 16 юли творци от България и чужбина могат да кандидатстват за участие в Пленера. Като продължение на тематиката от предходните пленери за връзката между морето, земята и хората, тази година творческата задача към авторите е свързана с новия облик на к.к Св. св. Константин и Елена -  обновената паркова среда и всички инфраструктурни подобрения - съвкупност от традиции, история, новаторство и модерни решения.

Мисията на поредното издание на Пленера е да се популяризира изобразителното изкуство, рисувайки в реална среда и изразявайки художествената емоция в нея, черпейки идеи и вдъхновение директно от природата.

Творците, които желаят да участват, трябва да подготвят творческа автобиография, образец на формуляр за кандидатстване, от пет до десет снимки във формат .jpeg на свои творби с пълното им описание – заглавие, размери, техника, година на създаване. Журито, което допуска авторите до участие, се състои от представители на организаторите, Община Варна, Съюз на българските художници, както и творци, номинирани от фондация „Св. Св. Константин и Елена“.

След разглеждане на кандидатурите журито определя участниците в шестото издание на Пленера, като всеки избран кандидат участва в Пленера с минимум три произведения. Пълната информация за конкурса и необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат намерени на http://artstconstantine.bg/konkurs-2023/.

Документация за участие в конкурса ще се приема на и-мейл foundation@stconstantine.bg, на електронен или хартиен носител по пощата или по куриер, на адрес: Фондация „Св. Св. Константин и Елена“, к.к. Св. Св. Константин и Елена, Административна сграда, Варна 9006.

VI пленер „Докосване до природата” 2023 – конкурс по живопис се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд „Култура“ и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД.

Коментари

Новини Варна