IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
15:20 | 7 август 2023
Обновен: 22:17 | 10 май 2024

Галерия "Графит" представя “Линия на живота” - изложба графика на Гроника Кавафян

Откриването на експозицията е утре, 8 август

По материала работи: Ставри Таргов
Галерия "Графит" представя  “Линия на живота” - изложба графика на Гроника Кавафян

Галерия "Графит" във Варна представя “ЛИНИЯ НА ЖИВОТА” - изложба графика на ГРОНИКА КАВАФЯН. Откриването е на 8.08(вторник) от 18:00 ч. Изложбата може да се види до 22.08.2023 г.

Гроника Кавафян представя 7-мата си самостоятелна изложба „Линията на живота“ в Галерия „Графити“, гр. Варна. Тя има за цел да покаже на зрителите селектирани платна, създадени в периода 2019 -2023 г., период на силни емоции и дълбоки реалности, примесени от неизвестността.

Всички световни събития случили се през този период и до днес ни накараха да обърнем поглед навътре към себе си. Да си дадем равносметка за това, което имаме, както и да ценим живота на всяко човешко същество.

Именно чрез тези картини, през образите на цветовете, жените, природата и формите на абстракцията автора иска да докосне хората, показвайки им един различен свят, извор на чиста енергия, дълбока мисъл и осъзнаване, че всеки носи отговорността да твори своята линия на живота, и че всички сме свързани в едно цяло.

Картините, които Гроника Кавафян ще представи на предстоящата изложба, показват свободен и овладян живописен маниер, лекота и прозрачност в изграждането на формите.

Чрез тези живописни платна Гроника Кавафян ще ни разкаже за живот, който често не можем да уловим, но той ни улавя и накрая разбираме, че ние сме живота и той идва дълбоко от нас, от най-съкровеното в нас.

 

Коментари

Новини Варна