IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
13:20 | 24 февруари 2024
Обновен: 15:00 | 27 април 2024

"Анатомия на едно падане" заслужи "Сезар"

Творбата на режисьорката Жустин Трие имаше 11 номинации и спечели шест статутки, включително в категорията за най-добър филм

По материала работи: Ставри Таргов
"Анатомия на едно падане" заслужи "Сезар"

Френската Академия за филмово изкуство раздаде годишните си награди "Сезар" на бляскава церемония в зала "Олимпия" в Париж.

От сцената актрисата Жудит Годреш произнесе пламенна реч за сексуалното насилие, разкривайки тъмната страна на френската киноиндустрия, за което беше бурно аплодирана, предава БНТ.

Марион Котияр връчи награда за цялостно творчество на режисьора на "Опенхаймер" Кристофър Нолан. "Анатомия на едно падане" на режисьорката Жустин Трие имаше 11 номинации и спечели шест статутки, включително в категорията за най-добър филм.

Трие стана едва втората жена в историята на френското кино, отличена със "Сезар" за най-добър режисьор.

"Бих искала да посветя тази награда на всички жени, на онези, които се чувстват като в капан на избора, който са направили, на своята самота, на онези, които живеят твърде много и на онези, които живеят недостатъчно", каза Жустин Трие, режисьор на "Анатомия на едно падане".

Коментари

Новини Варна