IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
10:48 | 17 май 2014
Обновен: 07:20 | 11 април 2024

Държавата ще подпомогне финансово МТФ "Варненско лято"

Държавата ще подпомогне финансово МТФ "Варненско лято"

По материала работи: Златина Добрева
Държавата ще подпомогне финансово МТФ "Варненско лято"

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 400 000 лв. по бюджета на Министерството на културата, с които да бъдат финансирани национални фестивали и събития и за наградни фондове за международни конкурси, провеждани у нас.
С осигуряване на финансирането се подпомагат и популяризират различни изкуства в страната и чужбина, като международните театрални фестивали „Варненско лято“ и „Сцена на кръстопът“ – Пловдив, празниците „Аполония“ – Созопол, международните куклени фестивали „Златен делфин“ – Варна и „Двама са малко, трима са много“ – Пловдив, Фестивалът на свободния театър, „Софийски музикални седмици“ и фолклорният фестивал „Пирин пее“. Осигуряват се и средства за наградните фондове на Международния балетен конкурс – Варна, изключително престижно събитие в областта на балетното изкуство, и Конкурса за млади оперни певци „Борис Христов“, който тази година е в контекста на честванията на 100-годишнина от рождението на големия бас.
Средствата са предвидени в бюджета за 2014 г.

Коментари

Новини Варна