IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
07:11 | 15 май 2014
Обновен: 20:07 | 24 април 2024

Велик италиански бас идва за BASSISIMO

Велик италиански бас идва за BASSISIMO

По материала работи: vess
Велик италиански бас идва за BASSISIMO

За пръв път във Варна на 28 май почитателите на оперното пеене ще съпреживеят изкуството на най-големия съвременен Вердиев бас на Италия Карло Коломбара. Той ще бъде специален гост в уникалния концерт БАСИСИМО, с който Държавна опера – Варна, ще почете 100-годишнината от рождението на великия Борис Христов, признат за най-добрия бас на планетата.
Заедно с Карло Коломбара в БАСИСИМО ще участват и великолепните български баси с международна кариера Деян Вачков, Евгений Станимиров, Гео Чобанов от Държавната опера – Варна, и Емил Желев.
Удоволствието да дирижира грандиозния концерт ще има младата варненка Вилиана Вълчева, която гради стремителна кариера в Швейцария и вече няколко пъти се изявява с огромен успех на сцената в родния си град.
Карло Коломбара ще се превъплъти в образите на Крал Филип от „Дон Карлос“ на Верди, Якопо Фиеско/Андреа от „Симоне Боканегра” на Верди, ще изпълни и „Смъртта на Борис” от Борис Годунов” на Мусоргски.

Коментари

Новини Варна