IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
10:17 | 10 април 2014
Обновен: 20:09 | 24 април 2024

Италианските кандидати за културни столици с арт изяви във Варна

Италианските кандидати за културни столици с арт изяви във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Италианските кандидати за културни столици с арт изяви във Варна

Градовете от Италия, които останаха да се състезават за Европейска столица на културата през 2019 г., ще се представят във Варна с различни артистични мероприятия като изложби, музикални изяви и др. Идеята за събитието, което е под надслов „Варна и регионът посрещат Италия“, бе разгледана от общинските съветници от комисията по култура и духовно развитие към местния парламент. Планира се също морската ни столица и градовете в региона да се представят пред гостите от Италия с различни културни изяви.
Инициаторите посочват, че откриването на фестивала „Варненско лято“ е отличен повод за това представяне. Те планират също след него да има коктейл България – Италия. Всички артсъбития ще се излъчват и на две видеостени, за да може максимален брой хора да ги наблюдават.
За услугите фирмата организатор иска 8000 лв. за консултиране на община Варна във връзките с италианските градове, 5000 лв. за консултирането на съседните общини от региона, 9000 лв. за организирането на коктейла и 10 000 лв. за двете видеостени. Цените са без ДДС. Общинските съветници бяха категорични, че сумата ще бъде редуцирана.
Като цяло местните депутати подкрепиха предложението, като ще изискат подробно описание на дейностите и разбивка на бюджета.
Идеята „Варна и регионът посрещат Италия“ ще бъде и в подкрепа на Варна за кандидатурата й за Европейска столица на културата.

Коментари

Новини Варна