IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
14:31 | 26 март 2014
Обновен: 04:12 | 25 април 2024

Търсят с конкурс детско лого на кандидатурата на Варна за културна столица

Търсят с конкурс детско лого на кандидатурата на Варна за културна столица

По материала работи: Златина Добрева
Италианските кандидати за културни столици с арт изяви във Варна

Конкурс за детско лого на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. стартира от началото на април. Това съобщи на пресконференция кметът на града Иван Портних, цитиран от общинската информационна служба. Най-добрите предложения ще бъдат показани на билбордове в различни точки на Варна.
Други два конкурса – за артистично брандиране на две от платната на ветрохода „Калиакра“ и за създаване на скулптура или инсталация в зоната на пристанището, която да бъде изложена, докато трае регатата „Тол Шипс”, организират от общината във връзка с кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019. Приемането на предложенията започва от днес.
Това са само част от инициативите, предшестващи подаването на втората апликационна форма, с която Варна ще се представи пред международното жури през август или началото на септември.
Варна очаква подкрепа за кандидатурата си от всички градове в Североизточна България, включително и от Бургас, коментира още Портних.

Коментари

Новини Варна