IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
12:14 | 20 март 2014
Обновен: 08:29 | 17 април 2024

450 деца ще се състезават на фолклорен конкурс във Варна

450 деца ще се състезават на фолклорен конкурс във Варна

По материала работи: Златина Добрева
450 деца ще се състезават на фолклорен конкурс във Варна

450 ученици ще участват в 20-ото издание на националния фолклорен конкурс „Диньо Маринов“ за изпълнители на народна музика. Участниците ще се състезават в 5 раздела - певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли. Надпреварата ще стартира на 28 март от 10 часа в Младежкия дом. Конкурсната програма ще се проведе на същото място на 28 и 29 март и в зала „Аула“ на Икономическия университет на 30 март.
Участниците са от всички фолклорни области на страната.
Две поредни години детският конкурс "Диньо Маринов" печели приза "Събитие на Варна" в дейностите с деца и младежи. През 2014 г. се навършва 20-ата година от създаването на конкурса от Диньо Маринов. Негови организатори са Министерството на образованието и науката, община Варна и Общинският детски комплекс.
Целта на състезанието е да издирва и популяризира млади таланти, да утвърждава и приобщава младото поколение към традиционната българска култура.
На 29 март от 19 ч. в аулата на Икономическия университет ще се проведе тържествен юбилеен концерт.

Коментари

Новини Варна