IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Култура
14:50 | 19 март 2014
Обновен: 07:37 | 15 април 2024

Колекцията с подаръци на Тодор Живков гостува във Варна

Колекцията с подаръци на Тодор Живков гостува във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Колекцията с подаръци на Тодор Живков гостува във Варна

Колекцията подаръци на Тодор Живков ще бъде показана в Регионалния исторически музей. Очаква се експозицията да бъде открита през май, съобщиха за „Черно море“ от РИМ – Варна.
Колекцията е част от фонда на Историческия музей в Правец, родният град на Живков. Тя включва подаръци, които той е получавал като държавен глава повече от три десетилетия. Сред предметите има картини, сувенири, статуетки, маски, макети на известни недвижими културни ценности и други произведения на изкуството.
В колекцията ще видим и копия на антични предмети на народите от цял свят. Произведенията са подарявани от държавни и правителствени делегации и международни организации.
Варненци ще видят творби от кристал, слонова кост, всякакъв порцелан, желязо, мед, сребро, позлата, дърво, кожа, копия на уникати, инкрустирани със скъпоценни камъни. Много от предметите в експозицията са уникати.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна