IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
14:08 | 25 февруари 2014
Обновен: 21:32 | 10 април 2024

Носители на награда „Варна“ ще избират призьорите тази година

Носители на награда „Варна“ ще избират призьорите тази година

По материала работи: Златина Добрева
Носители на награда „Варна“ ще избират призьорите тази година

Носители на награда „Варна“ в областта на културата през 2013 г. ще определят тазгодишните призьори. Това стана ясно на заседание на комисията по култура и духовно развитие в община Варна. Местните депутати избраха шестима артисти, които да определят носителите на наградата за 2014 г. За категория „Музика“ те се спряха на Александър Кинов от групата „Лот Лориен“, който е и тонрежисьор в телевизия „Черно море“. В журито ще влезе и арх. Мартин Христов, съответно за раздел „Архитектура“. Кандидатите в ресор „Литература“ ще бъдат оценявани от Елица Виденова, която миналата година получи наградата за поетичната си книга „Яж ябълки и си мълчи“. За категория „Изобразително изкуство“ бе избран художникът Светлан Стефанов, а за театър - поетесата и актриса Даниела Викторова, която участва в постановката на Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ - „Паметта на водата“. Съветниците избраха и представител на всички категории. Това е ръководителят на Детско-юношеския театър „Златното ключе“ Сия Папазова. Тя е и единственият член на журито, който не е миналогодишен носител на наградата.
Местните депутати разгледаха днес и одобриха и оценъчни карти за проектите, които кандидатстват за финансиране от общинския фонд „Култура“. От тях стана ясно, че предложенията ще бъдат оценявани по точкова система, като най-много точки ще получават тези, към които има приложена характеристика. Съветниците коментираха, че за пръв път са разработени толкова добри оценъчни карти, които обхващат изключително голям спектър от области.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна