IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
14:56 | 15 февруари 2014
Обновен: 02:43 | 18 май 2024

Организират национален конкурс „Диря в морето”

Организират национален конкурс „Диря в морето”

По материала работи: Златина Добрева
Организират национален конкурс „Диря в морето”

Национален конкурс за литература и изобразително изкуство, посветен на морето и моряците, организира инициативният комитет за честване на Международния ден на моряка – 25 юни. Той ще премине под наслов „Диря в морето”. Конкурсът цели да се отразяват по художествен начин радостите и тегобите на моряшката професия, отсъствието и завръщането, ярките и колоритни индивидуалности на морските хора, съобщават от общинската информационна служба.
Приемат се литературни творби – проза и поезия. В раздел изобразително изкуство се допускат произведения в областта на живописта, графиката и фотографията. В конкурса могат да участват лица, професионално свързани с морето, без възрастови ограничения. Литературните творби не трябва да бъдат публикувани или достъпни в интернет. За произведенията в жанровете живопис и графика не се изисква определен размер.
В раздел фотография фотосите трябва да бъдат в размер A4 или А3. Оценяването ще се осъществява от тричленно жури, съставено от изявени литературни творци и художници. Отличените литературни творби ще се публикуват на сайта на Моряшкия професионален съюз, картините и фотосите ще бъдат представени на изложба.
Награди са предвидени за призьорите във всеки един раздел от конкурса. Първа награда е 500 лв., втора - 200 лв., трета – 100 лв. Общият награден фонд на конкурса е 3200 лв.

Коментари

Emily ( преди 6 дни )
И крайният срок за кандидатстване е минал - 30 април!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна