IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
14:58 | 25 януари 2014
Обновен: 03:03 | 15 май 2024

Балерините от НУИ „Добри Христов“ изнасят спектакъл в Операта

Балерините от НУИ „Добри Христов“ изнасят спектакъл в Операта

По материала работи: Златина Добрева
Балерините от НУИ „Добри Христов“ изнасят спектакъл в Операта

Учениците от специалност „Класически танц“ в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна, ще изнесат балетен спектакъл на сцената на Държавна опера – Варна. Събитието е на 26 януари от 18 ч.
Съвкупността от светлина, костюми, музика и танц е съвместен проект на училището и Театрално-музикален продуцентски център – Варна. С него се дава възможност на младите балерини и балетисти от I до XII клас да се докоснат до отговорностите и вълненията, породени от практикуването на наученото в залите на НУИ „Добри Христов“ на сцената на Варненска опера.
Младите творци, постановъчният екип в лицето на балетните педагози Биляна Георгиева, Десислава Стойнешка, Елица Каменарова, Нина Иванова, Румяна Малчева и Златинка Иванова, съвместно с техническите служби, ще сътворят емоционално преживяване за публиката, която изкупи всички билети за събитието още преди седмица.
Подготвяйки настоящата сценична изява, мечтите на екипа са отправени към следващия балетен проект, който ще се реализира на 30 март тази година на същата сцена.
Към настоящия момент НУИ „Добри Христов“ – Варна е изготвило репертоарния си план до месец септември 2014 г., като в него са включени за реализация интересни концерти, спектакли, изложби и участия в конкурси и майсторски класове. Всички проекти на училището се осъществяват в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г.

Коментари

Новини Варна