IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
19:43 | 2 юни 2014
Обновен: 06:17 | 25 март 2024

Първи детски фестивал за късометражно кино стартира в Балчик

Първи детски фестивал за късометражно кино стартира в Балчик

По материала работи: manager
Първи детски фестивал за късометражно кино стартира в Балчик

Детски фестивал за късометражно кино - Ushi Film Festival стартира за първи път, паралелно с фестивала „В Двореца“, в Балчик, съобщиха организаторите В него ще бъдат включени анимационни филми на от деца между 5 и 15 години. Лентите са на автори от България, Русия, Италия, Белгия, Сърбия, Индия и Грузия. Фестивалът има състезателен характер и ще се журира от деца. Част от Ushi Film Festival ще бъдат дискусионни клубове и специализирана уъркшоп секция за най-малките жители и гости на Балчик в периода между 28 юни и 4 юли.

В рамките на шест дни, ще бъдат излъчени повече от 50 анимационни филми и проведени 3 ателиета за анимация, илюстрация и комикс. Всички прожекции и workshop-и ще бъдат със свободен достъп.

“Ushi Film Fest e идея, която зрее в нас от няколко години. Децата ни са част от фестивала за „големи”, но винаги са искали да се отделят и да имат нещо свое. Сега им отваряме вратата като им възлагаме да поемат и журирането на филми, създадени от техните връстници. Сигурни сме, че всички деца, които дойдат на фестивала със своите родители ще се забавляват и научат много от филмите и ателиетата, които сме им подготвили”, сподели Валентина Божичкова, директор на Ushi Film Fest.

Заедно с програмата на Ushi Film Fest приблизителното времетраене на кинопрограмата на 12-тия „В Двореца“ възлиза на над 3240 минути или 54 часа кино в рамките на седемте дни на маратона. Всички прожекции от програмата му са със свободен достъп.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна