IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Култура
12:51 | 4 юни 2014
Обновен: 10:23 | 15 април 2024

Австралийци канят на уникална аудио-визуална разходка

Австралийци канят на уникална аудио-визуална разходка

По материала работи: Златина Добрева
10 български постановки ще участват в МТФ „Варненско лято”

С интересен като замисъл и реализация проект се представя на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ група от Мелбърн, Австралия. Проектът носи непретенциозното и в известен смисъл провокативно заглавие „Миграцията на птиците“ и съчетава в себе си изкуство и екология. Според организаторите на феста подобно нещо ще бъде видяно за първи път у нас, а очакванията са визията на спектакъла не само да предизвика интерес, но и да провокира към размисъл за природата и връзката на човека с нея.
Проектът е адаптиран специално за град Варна, като публиката ще се разходи по маршрут, който следва момент от птичия миграционен път. Снабдени със слушалки, зрителите ще се потопят в море от звуци и ще поемат по необичаен тур из града, в който ще наблюдават градските пернати обитатели с помощта на бинокли. Спектакълът е утре с начален час 19,30 и ще започне от Туристическия инфоцентър.
В основната програма на българската селекция утре е залегнала постановката на режисьора Маргарита Младенова „Господин Пунтила и неговият слуга Мати“, дело на Младежкия театър. Критиците определят постановката като пиеса-притча, в която режисьорът интерпретира Бертолт Брехт, съчетавайки умело различни сценични жанрове – мюзикъл, сатира, политическо кабаре, пародия. В ролите ще видим Герасим Георгиев – Геро, Гергана Христова, Бойко Кръстанов, Александър Хаджиангелов, Светослав Добрев, Вежен Велчовски, Мариана Миланова, Лилия Гелева, Ярослава Павлова, Зорница Маринкова, Елена Бърдарска, Веселина Конакчийска.
Още два спектакъла има в утрешната програма. От 17,30 ч. в художествената галерия „Б. Георгиев“ може да видим „Невидими № 3: Дом“ на студията за документални филми Vox Populi, а от 19,30 ч. на сцена „Филиал“ е полската постановка „12 разгневени мъже“, на Театър „Нови“ от Познан.
Юлиян Янков

Коментари

Новини Варна