IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
11:28 | 5 юни 2014
Обновен: 14:15 | 11 април 2024

Пускат сайт на „Любовта е лудост“

Пускат сайт на „Любовта е лудост“

По материала работи: Златина Добрева
Пускат сайт на „Любовта е лудост“

Нов сайт, посветен специално на Международния кинофестивал „Любовта е лудост“, ще бъде пуснат до дни. Това обяви артистичният директор на феста проф. Александър Грозев, а 22-рото издание на проявата е от 22 до 28 юни. Досега инфо за фестивала можеше да се намери в сайта на Фестивалния и конгресен център, който е домакин на събитието.
Както вече е известно, в конкурсната програма са включени отново 12 филма - от Румъния, Франция, Белгия, Великобритания, Испания, Турция, Азърбайджан, Португалия, Русия, Украйна, Германия и Полша.
Сред съпътстващите панорами тази година е и тази с филми на Кирил Господинов, който, ако беше сред нас, сега щеше да навърши 80 г. Прожекциите са при вход свободен в община Варна. Всеки ден от 17,30 ч. там се предвиждат и срещи на български филмови творци с публиката, водещ на които ще е кинокритикът Атанас Свиленов.
В рамките на фестивала ще се проведе специализирана кръгла маса, организирана съвместно със списание „Кино” и Бюро „Медия” – България. През тази година нейната тема ще бъде „Телевизионните сериали – романи за гледане”, а в дискусията ще могат да се включат и част от главните действащи лица в тези сериали: актьорите Антон Радичев („Етажна собственост”), Биляна Петринска („Английският съсед”), Яна Маринова (“Стъклен дом” и „Фамилията”), Луиза Григорова и Радина Кърджилова („Стъклен дом”), Деян Донков и Христо Мутафчиев („Под прикритие”), Симеон Лютаков („Седем часа разлика”), Стефания Колева („Тя и той), и др.
Телевизия, вестник и агенция „Черно море” са сред медийните партньори на фестивала.
Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 7 юни.
Юлиян Янков

Коментари

Новини Варна