IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
05:29 | 11 юни 2014
Обновен: 06:26 | 25 март 2024

С концерт закриват „Варненско лято 2014“

С концерт закриват „Варненско лято 2014“

По материала работи: Златина Добрева
С концерт закриват „Варненско лято 2014“

С концерта „Ганчев бенд и приятели“ от 21,30 ч. в двора на Археологическия музей ще бъде закрито 22-рото издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Музикалното шоу е със специалното участие на актьора Христо Мутафчиев и Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев. В програмата ще чуем хитове на „Бийтълс“, Елвис, Стинг, музика на Бърнстейн и др.
„Женска управия“ е постановката от паралелната програма на феста днес. Пиесата на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ е от 19,30 ч. на сцена „Филиал“. Комедията на Аристофан е дипломен спектакъл на Анастасия Събева и е с участието на абсолвенти от класовете на проф. Здравко Митков, проф. Маргарита Младенова и Деян Георгиев, студент от класа на проф. д-р Атанас Атанасов.  
Също от паралелната програма на фестивала от 18 ч. в салона на Кукления театър е „Йерма“, постановка на университетския театър на НБУ по Фредерико Гарсия Лорка. Режисьор е Николай Младенов.
Второто представление в рамките на феста на комедията „Госпожа Министершата“ е от 19 ч. на Основна сцена, а за ония, които досега са пропуснали аудио-визуалната разходка „Миграцията на птиците“ - един уникален австралийски проект, могат да го видят от 19,30 ч. с начало от туристическия инфоцентър.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна