IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
06:50 | 1 август 2014
Обновен: 16:04 | 23 март 2024

Калин Терзийски представя книга във Варна

Калин Терзийски представя книга във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Калин Терзийски представя книга във Варна

„Аскет в мола“ е книгата на Калин Терзийски, която авторът ще представи във Варна като част от „Алея на книгата“. В неделя от 18 часа един от най-четените български писатели ще очаква своите почитатели във Фестивалиня и конгресен център. Два часа по-късно Терзийски ще се срещне със свои читатели и в литературния кът на „Алея на книгата“.
Събитието се провежда в морската столица от днес до 10 август и ще предложи на посетителите богат избор от книги. Много от творбите ще бъдат със специално намалени цени. Шатрите на „Алея на книгата“ са наредени по ларгото между хотел „Черно море“ и входа на Морската градина.
Очакват се и други интересни премиери на книги. На 4 август предстои българската премиера на книгата „СОБР – Специален отряд за бързо реагиране. Вътрешен доклад“. Тази книга е станала тотален хит в Германия. Четивото представя разказ на бивш командир от елитния спецотряд за специални мисии. Мъжът разкрива напрегнатото всекидневние на командосите.
За същия ден е предвидена и премиерата на „Живот наяве и насън“. Авторката Весела Люцканова е носител на множество награди, включително световна и европейска, именно за този роман.
Големият български драматург и писател Стефан Цанев също ще уважи Варна. Във вторник авторът представя „Избрани съчинения в 12 тома“. Съставени са от поезия, проза, публицистика и драматургия. Специално участие в премиерата ще вземе актрисата Доротея Тончева.
Хумористът с перо Михаил Вешим ще представи на варненци книгата „Когато бях морски капитан/Моите приключения по света“. Варненският поет Валери Станков пък представя в четвъртък „Буквар за влюбени“.
Задъхан архелогически трилър ще ни покаже Димана Трънкова на 9 август. Книгата с име „Усмивката на кучето“ преплита древна и нова история, медии, философия, политика, обречена любов и моралния хаос в България през настоящия век.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна