IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
16:22 | 1 август 2014
Обновен: 11:03 | 25 април 2024

Сърби откриха Международния джаз фестивал във Варна

Сърби откриха Международния джаз фестивал във Варна

По материала работи: Слав Велев
Сърби откриха Международния джаз фестивал във Варна

XXIII-то издание на Международния джаз фестивал във Варна стартира с интересен дебют. Квинтет от Сърбия реализира успешно първо участие на група от западната ни съседка в историята на феста. „Кочетов" квинтет откри интернационалното събитие заедно с българите от „Димитър Льолев" квартет, които представиха авторска музика пред публиката в препълнения английски двор на Археологическия музей в морската столица.

Анатолий Вапиров – организатор на международното джаз събитие откри официално фестивалните дни, като пожела на участниците и публиката вдъхновение и успех.

Програмата предвижда участието на „Пламен Карадонев“ трио от България и „New Bone“ квинтет от Полша, които ще свирят на 1 август. В третия ден на събитието джаз ритъмът ще звучи от „Миро Иванов“ квартет от България и мултинационалните „Acquaphonica“ с представители от Италия, Холандия, Япония, Словения и България. Джаз фестът ще приключи с „FKP“ трио от Украйна и „VAPIROV NO-NET“. Специално участие ще вземат Йълдъз Ибрахимова и Владимир Тарасов.

Концертите са с начален час 20.00 часа в Археологически музей – Варна. Билети могат да бъдат купени за всяка вечер поотделно и се продават на входа на музея. 

Международният джаз фестивал е в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г. 

Черно море

Коментари

Новини Варна