IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
11:31 | 8 август 2014
Обновен: 21:09 | 16 април 2024

Васил Петров ще пее в Летния театър на 11 август

Васил Петров ще пее в Летния театър на 11 август

По материала работи: Златина Добрева
Васил Петров ще пее в Летния театър на 11 август

Мюзикълът, последната любов на публиката, ще триумфира като жанр в Мюзикъл гала и Опера в Летния театър на 11 август от 21 часа.
Аранжиментите на хитове от мюзикълите по филмите „Цар Лъв”, „Красавицата и звярът” и „Клетниците”, както и спечелилите световна известност мюзикъли „Евита”, Кабаре”, „Моята прекрасна лейди”, „Дон Кихот”, „Магьосникът от Оз”, „Цигулар на покрива” и други известни мелодии ще звучат, аранжирани от диригента Юли Дамянов. За миналогодишната Super Star Gala с хитове от мюзикъли, Юли Дамянов стана носител на българския "Оскар" за музика - Кристална лира 2013 на СБМТД.
Голямото име в режисираната от носителя на Кристална лира Марио Николов Мюзикъл гала ще бъде неподражаемият Васил Петров, аристократът в българската музика.
Освен него на сцената ще се изявят звездите на НМТЦ „Стефан Македонски” Александър Мутафчийски, Марчо Апостолов и Георги Ханджиев. Съзвездието от талантливи артисти ще бъде попълнено от солистите на Държавна опера Варна Даниела Димова, Свилен Николов, Димитринка Райчева, Ирина Жекова, Силвия Ангелова, Ина Петрова и Лиляна Кондова.
Концертът е с участието на Симфоничния оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна. Диригент на хора е Стефан Бояджиев.
Акцент в Мюзикъл гала ще бъде хореографията на балетмайстора на ДМБЦ „Стефан Македонски” - Светлин Ивелинов, който включва в сценичното движение не само балетистите, но и хористите, и солистите. Завършил Държавното хореографско училище в София, балетна режисура в ГИТИС, Москва и магистратура в НМА „Панчо Владигеров”, Светлин Ивелинов се изявява като балетен солист, главен балетмайстор-хореограф на НМТ, режисьор-постановчик на самостоятелни балетни спектакли, хореограф на балети към оперети, мюзикъли и театрални постановки на сцените на НМТ, Софийска опера и балет, „Сцена на вековете” във Велико Търново, НДК, Театър 199, Сатиричния театър, също в Русе, Пловдив, Враца, Охрид, Скопие и др. Светлин Ивелинов е носител на Наградата за хореография на името на Анастас Петров, Музикант на годината 1999 за най-добра музикално-сценична постановка, балетния спектакъл „Танго” по Пиацола, Кристална лира 2000 за хореографията на мюзикъла „Йосиф и неговата пъстра дреха” от А. Л. Уебър и върхови постижения в танцовото изкуство и още една Кристална лира за Новогодишен концерт 2010.

Коментари

Новини Варна