IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
11:22 | 12 август 2014
Обновен: 14:13 | 15 април 2024

Димитър Бодуров блести в два иновативни проекта на фестивала RADAR

Димитър Бодуров блести в два иновативни проекта на фестивала RADAR

По материала работи: Златина Добрева
Димитър Бодуров блести в два иновативни проекта на фестивала RADAR

В два иновативни проекта участва известният варненски музикант, композитор и продуцент Димитър Бодуров. Те ще бъдат представени пред публика в рамките на най-новия за Варна фестивал – RADAR. Той ще се проведе от 17 до 23 август. На 17-и е първият проект с участието на звездния пианист Бодуров – Jazztory на Боби Петров. В него се разказва за легендарни артисти от историята на американския джаз в звуци и картини. Jazztory обединява кадри от документалния филм The Billie Holiday Stori с изпълнения наживо на емблематични песни на легендарната джаз вокалистка в оригиналните им варианти. В ролята на Били Холидей ще влезе певицата Андрония Попова. В проекта участват още Димитър Льолев – саксофон, Георги Дончев – контрабас, Боби Петров – барабани. На пианото е Димитър Бодуров. Него ще чуем и в българо-немския проект Neofobic, дело на самия Бодуров и Йенс Дюпе (барабани и перкусии). Те работят съвместно вече 8 години в различни музикални проекти, а техният дебют като дуо е на Keys and Stix Festival (Амстердам 2008 г.). От тази година Бодуров и Дюпе работят заедно с виедо артиста Свен Хане, чиито импровизационен подход към визуализацията създава особена дълбочина в музиката им.
Jazztory е на 18 август от 22 ч. в к-с „Хоризонт“, а Neofobic – на 22 август от 20,30 ч. в Радио Варна.
RADAR е иновативен фестивал, първи по рода си за Варна и в подкрепа на кандидутарата на града за европейска столица на културата. В проектите, които ще бъдат представени, се смесват по уникален начин разнообразни арт стилове и се предлага една нова музикална естетика.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна